Definitief ontharen

Hoe worden de haren met IPL verwijderd:
Het IPL-apparaat is geen laser, maar een flitslamp. Deze lamp zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van het haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien. Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen. Haartjes zijn het best te behandelen als er genoeg pigment in het haartje zit en er net een stoppeltje op de huid zichtbaar is. Blonde, grijze, rode en te dunne haren zijn dus ook niet bereikbaar om definitief te verwijderen. Wel worden deze haren in groei geremd maar houd er rekening mee dat ze nooit definitief weg zullen blijven.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig:
Reken op ongeveer 10 tot 12 behandelingen om de ongewenste haargroei te verwijderen. Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Deze kunnen daarna geen haren meer produceren, dit is ongeveer 10% per keer. Vandaar dat er zoveel behandelingen nodig zijn om alle haartje een keer in de juiste haargroeifase te behandelen.

De haarzakjes van haren die tijdens een behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen dus niet worden vernietigd. Wel wordt de groei aanzienlijk geremd. Het klopt dat er veel behandelingen nodig zijn maar na de eerste heeft u al wel plezier van het dan al gereduceerde haarproductie!

Gezichtsbeharing kan om de 4 /5 weken behandeld worden.
De rest van het lichaam in het begin het beste om de 6 weken,  wanneer de haargroei steeds minder wordt komt er meer tijd tussen de behandelingen van 6, 8, 12 weken.
Uiteindelijk zal er 90% van de haren definitief verwijderd zijn. De 10% zal te verwaarlozen zijn en te onderhouden met IPL 1x per 3, 6, 12 maanden. 
Dit alles is afhankelijk van het haar en huidtype.

Met deze onderhoudsbeurten pak je ook meteen de geactiveerde haartjes die tijdens de behandelperiode nog slapende haarzakjes waren. Slapende haarzakjes worden geactiveerd door hormoon verandering, periode van het jaar en gewoon weg naar mate we ouder worden.

 • Het aller belangrijkste! Zorg dat de huid niet gebruind is door 
  de zon, zonnebank of bruin zonder zon.
  Is de huid toch nog bruin dan kan de behandeling niet op de juiste stand gezet worden en is een behandeling ook niet effectief.*
 • De haartjes mogen tenminste 4 weken niet geëpileerd of geharst zijn.
 • Houd de te behandelende huid vrij van:
  Deodorant
  Crèmes  
  Make-up
 • Scheer 1 dag van te voren. 
  Let op dat de haargroei na verloop van tijd steeds minder actief wordt dus het kan zijn dat je 2 tot  3 dagen van te voren moet scheren zodat er op de behandeldag een klein stoppeltje is.
*IPL kan pigmentvlekjes of zelfs brandwondjes veroorzaken
 op de gebruinde huid.
 • Kijk uit met de zon of zonnebank tot 2 weken na de IPL behandeling. 
 • Smeer een factor 50 om pigmentvlekken te voorkomen.
 • Direct na de IPL behandeling niet te heet douchen, sauna of heet bad.

  Na de behandeling is de huid gewoon toonbaar en zal je 
  er niets van zien of voelen. Alleen tijdens de behandeling zelf 
  lijken de lichtflitsen op elastiekjes die schieten op de huid. 

definitief ontharen